listing_gallery

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
Vraagprijs: € 1.350.000

Rietven 8

5051 BX Goirle
  • 293 m2
  • 799 m2
  • 5 slaapkamers
Deze liefdevol geheel gerenoveerde witte villa met kunstrieten kap straalt een harmonieuze mix uit van authenticiteit en duurzaamheid en biedt in elk opzicht optimaal comfort. Gelegen op vijfhonderd meter van het gezellige dorpscentrum, en op steenworp afstand van Tilburg en natuurgebieden, is het hier levendig en rustig tegelijkertijd. Met een royale living, een ruime woonkeuken, vijf slaapkamers en twee badkamers is er voldoende ruimte voor het hele gezin.

Wie googelt op ‘Rietven 8 in Goirle’ kan een huis op het scherm krijgen dat in geen enkel opzicht lijkt op deze witte villa met rieten kap. De rigoureuze renovatie die dit huis in 2015-2016 onderging, was namelijk grondig en totaal. Vrijwel alleen de buitenmuren bleven staan, terwijl de rest van de woning – inclusief het dak – volledig werd vernieuwd. Het resultaat is een huis dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, met een kunstrieten dak dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook praktisch en duurzaam. Met 26 groepen in de meterkast en alle voorbereidingen voor zonnepanelen al getroffen, biedt de woning bovendien mogelijkheden voor verdere upgrades voor wat betreft duurzaamheid.

Comfortabele woonruimte met living en royale keuken

Direct na binnenkomst in de hal zorgt de natuurstenen vloer (met vloerverwarming) voor een moderne uitstraling, terwijl de metselwerk muur nog iets van het oorspronkelijke bouwjaar (1978) van het huis prijsgeeft. De strak gepleisterde trap met houten treden leidt naar de eerste verdieping en via een stalen deur wandelen we het woongedeelte binnen. Hoewel het verleidelijk is om meteen door de grote dubbele stalen deuren de woonkeuken te ontdekken, gaan we eerst rechts het kantoor binnen. Een comfortabele multifunctionele ruimte die bijvoorbeeld ook ideaal te gebruiken zou zijn als speelkamer voor kinderen. Voorbij de grote maatwerk kastenwand betreden we de woonkamer. Een plek waar ‘sfeer’ het sleutelwoord is. Een plek waar vanuit elke hoek zicht is op de omliggende tuin en waar de gashaard een extra sfeermaker is. De luxe maatwerk leefkeuken bestaat uit een groot kookeiland met een werkblad van Belgisch hardsteen. De grote wandkast, die voorzien is van kwaliteitsapparatuur, biedt tevens een zee aan bergruimte. Met een vaatwasser, een combi-oven, stoomoven, inbouw koffieapparaat, wijnklimaatkast, een Quooker en een breed 5-pits fornuis, is de keuken van alle kookgemakken voorzien. In de aangrenzende bijkeuken waar wasgelegenheid is gesitueerd, voorziet een ruime inbouwkast in extra bergruimte. Hier zijn ook de cv-ketel en de waterontharder ondergebracht. Er is genoeg ruimte overgelaten voor het plaatsen van een warmtepomp. De deur naar buiten brengt leidt ons enerzijds naar de berggarage aan de voorzijde van het huis en aan de andere zijde is de poort naar het tuingedeelte met zwembad, een extra bergruimte en de zwembadinstallatie.

Privacyvolle tuin met zwembad en tuinkamer als kloppend hart

De tuin bestaat uit twee verbonden delen, met de fijne geïsoleerde tuinkamer als bruisend middelpunt. Dit is de plek waar de huidige bewoners van april tot oktober het liefst vertoeven. Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen, is het hier namelijk al snel heel aangenaam. Door de aanwezigheid van een sfeervolle open haard, heaters en openslaande deuren is er een zeer prettige multifunctionele ruimte ontstaan. Een ruimte die ook vaak als verlengstuk van het huis fungeert wanneer familie en vrienden over de vloer zijn. Maar ook is het een ruimte waar bewoners zich in alle rust terug kunnen trekken. Wanneer de deuren naar de woonkeuken gesloten zijn, en de deuren naar de tuin wagenwijd open wanen zij zich hier in een andere wereld. Helemaal wanneer vogeltjes en eekhoorns ongestoord door de tuin struinen. Vaak gaat hier 's avonds de sfeervolle open haard aan. Soms ook de heaters, zodat het hier tot in de late uurtjes behaaglijk van het buitenzijn genieten is. En in alle privacy, want het perceel is omsloten door hoge hagen. Naast de tuinkamer ervaren de huidige bewoners ook het zwembad als pluspunt van de tuin. Thuiskomen op mooie dagen betekent hier namelijk snel zwemkleding aantrekken en direct een verfrissende duik nemen. Na het zwemmen is het heerlijk loungen langs de rand van het zwembad, terwijl rustige muziek uit de Sonos-boxen klinkt. Dankzij verwarmde dek met verwarmende functie hoeft

het water van het zwembad eigenlijk maar één keer op temperatuur te worden gebracht. Zodra de zon schijnt, behoudt het water zijn aangename warmte.

Eerste verdieping met vijf slaapkamers en twee badkamers

Terug in de hal nemen we de trap naar de eerste verdieping. Wat opvalt, is de verlichting die automatisch aan gaat. Zeer praktisch en luxe, maar ook veilig en energiebesparend. Doordat tijdens de zorgvuldige verbouwing maar liefst 21 meter dakkapel is geplaatst, zijn op deze verdieping enorm veel mooie lichte ruimtes gerealiseerd. Vijf slaapkamers, twee badkamers en een apart toilet om precies te zijn. De eerste (slaap)kamer bevindt zich meteen rechts van de trap. Het is weliswaar de kleinste van het stel, maar qua formaat uitstekend te gebruiken als bijvoorbeeld babykamer, kantoor/studeerkamer of strijkkamer. De drie daaropvolgende slaapkamers zijn met ieder 18 m² te omschrijven als ‘royaal’. Kenmerkend voor ‘de buitenste twee kamers’ is een extra raam en de zichtbare houten balken. Deze sfeermakers vinden we ook terug in de badkamer. Ze laten nog een glimp zien van hoe schuin het oorspronkelijke dak was. Na een drukke dag is het heerlijk tot rust komen in deze mooie badkamer. U kunt hier opfrissen in de ruime inloop-regendouche, of uitgebreid badderen in het vrijstaande bad. Ook in de masterbedroom zijn karakteristieke houten balken aanwezig. Kenmerkend voor dit slaapvertrek is de hoogte en de ruimtelijkheid, alsmede de fijne hoeveelheid daglicht dat aan beide zijden door de ramen naar binnen komt. De badkamer en suite heeft eveneens een inloop-regendouche en een fraai badmeubel met twee waskommen.

Tot slot goed om te weten dat:

· Er voorbereidingen zijn getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen en warmtepomp;

· De woning tevens voorzien is van een alarmsysteem met 8 buitencamera's en een eigen oplaadstation voor elektrische auto's;

· De tuin voorzien is van een irrigatiesysteem en fraaie tuinverlichting;

· Het huis op loopafstand ligt van het centrum van Goirle, het Molenpark en recreatiegebied De Regte Heide;

· Dat alle voorzieningen, inclusief restaurants en cafés, dus binnen handbereik zijn;

· Dat gemeente Tilburg op maar 500 meter rijden ligt, het centrum is binnen tien minuten te bereiken;

· Het dorp Goirle omgeven is door natuurgebieden;

· Het huis gunstig ligt ten opzichte van de A58; de snelweg is snel bereikbaar.
Objectcode:
GE14191
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 1.350.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
1116
Aantal kamers:
8
Aantal slaapkamers:
5
Bouwjaar:
1978
Energielabel:
A

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.