listing_gallery

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
Vraagprijs: € 595.000

Goedentijd 40 c

5131 AS Alphen
  • 119 m2
  • 680 m2
  • 3 slaapkamers
In het pittoreske Alphen gelegen karakteristieke charmante vrijstaande ‘Bedaux-woning’ met grote fraai aangelegde tuin, eigen oprit en vrijstaande garage.

Deze stijlvolle woning uit 1991 is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau Bedaux de Brouwer. Kenmerkend voor de Bedaux-stijl zijn onder andere de schuine kap met pannen die precies op het metselwerk aansluiten, de schoorstenen, mooie dakkapellen, dubbele entreedeuren met luiken, de lantaarn, de spleetramen en de gecementeerde muren. Maar minstens zo belangrijk is de plattegrond en de manier waarop de ruimten daarin zijn geschakeld waardoor de woning meteen als een echt thuis aanvoelt.

De lichte en ruime woonkamer met eiken Lieverdink parket, grote raampartijen en een gezellige plek bij de open haard biedt een prachtig uitzicht op de fraaie zonnige tuin. De royale separate keuken aan de voorzijde is van alle gemakken voorzien maar kan desgewenst vrij eenvoudig getransformeerd worden naar een open keuken met kookeiland. Met drie grote slaapkamers, een badkamer met ligbad en aparte douche, is er voldoende ruimte voor het hele gezin.

De riante tuin biedt volop privacy en de mogelijkheid om eventueel nog een extra tuin/werkkamer te creëren. Een eigen oprit met ruimte voor 4 auto’s, de garage en de royale kelder - en zolderruimte zorgen voor veel extra comfort.

De ligging in het gezellige dorp Alphen met zijn rijk verenigingsleven biedt deze woning een ideale balans tussen rust en het gemak van voorzieningen binnen handbereik. In de nabijheid van Breda en Tilburg en op loopafstand van het fraaie natuurgebied ’t Zand is het een uitnodigende omgeving voor gezinnen en natuurliefhebbers. Op korte afstand vindt u scholen, winkels en sportfaciliteiten. Wandelpaden en fietsroutes in de nabije bossen nodigen uit tot ontspanning en beweging. Alphen is goed bereikbaar via de snelweg en het openbaar vervoer, waardoor alle voorzieningen binnen handbereik zijn.


Begane grond
Gasten worden verwelkomd door de dubbele glazen entreedeuren die leiden naar een lichte en uitnodigende ruimte. De natuurstenen vloer zorgt voor een luxueuze uitstraling evenals de op maat gemaakte meter- en garderobekast met twee mooie spiegeldeuren. De entree/hal is verder voorzien van een toiletruimte met fontein en eikenhouten trapopgang. De royale kelderruimte en de woonkamer zijn vanuit de entree toegankelijk.

De woonkamer is een oase van licht en ruimte. De eiken parketvloer met hoge plinten straalt karakter uit. De grote raampartijen zorgen voor een prachtig uitzicht en veel natuurlijk licht.

De comfortabele zithoek rondom de open haard is perfect om te ontspannen en de schuifpui biedt directe toegang tot de zeer ruime zonnige achtertuin met groot terras dat voldoende plaats biedt voor een eventuele uitbouw en/of serre. Daarnaast is er al een terras gerealiseerd voor een ruime veranda met lounge set en buitenkeuken waar tot laat in de avond genoten kan worden van de zon.

De gezellige ruime keuken is voorzien van diverse apparatuur zoals een Miele vaatwasser, Liebherr koelkast, Atag gaskookplaat en oven. In de keuken ligt dezelfde natuurstenen vloer als in de hal. De keuken is gescheiden van de woonkamer maar is desgewenst eenvoudig te transformeren tot open keuken met kookeiland.

De aangrenzende bijkeuken herbergt de witgoedaansluitingen en is tevens direct toegankelijk via de voorzijde van de woning zodat de boodschappen comfortabel vanuit de auto zo binnengebracht kunnen worden.

1e verdieping

Op de ruime overloop zorgt de bij een Bedaux-woning kenmerkende dakkapel voor een mooie lichtinval. Hieraan grenzen drie slaapkamers, de badkamer en een tweede toilet. De slaapkamers bieden voldoende ruimte en zijn heerlijk licht. Vooral de ouderslaapkamer is royaal te noemen en heeft een Frans balkon.

Deze gehele verdieping is voorzien van een laminaatvloer die zorgt voor een warme uitstraling. De badkamer is licht van kleur en geniet van veel daglicht. De aanwezigheid van een ligbad en separate douche bieden ontspanningsmogelijkheden. Het grote badmeubel met dubbele wasbak biedt veel aflegruimte en daardoor comfort bij simultaan gebruik.

De grote bergzolder is te bereiken via een vlizotrap en herbergt tevens de cv-installatie.

Buiten:
De woning beschikt over een eigen oprit, met meer dan genoeg parkeergelegenheid voor meerdere auto's, die leidt richting de garage met overheaddeur. De riante achtertuin is fraai aangelegd en biedt veel groen en privacy. Het royale terras is voorzien van een zonnescherm, waar u kunt genieten van de warme zonnestralen. Er zijn meerdere zitplekjes gecreëerd, zodat u lang kunt genieten van het mooie weer.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte: 119 m²
• Perceeloppervlakte: 680 m²
• Externe bergruimte: 19 m²
• Inhoud: 521 m³
• Bouwjaar: 1991
• Karakteristieke vrijstaande woning van Bedaux de Brouwer architecten
• Veel ruimte
• Bijkeuken
• Kelderruimte 15 m²
• Drie ruime slaapkamers
• Badkamer met ligbad en separate douche
• Garage
• Stadsbus naar Tilburg (20 min) en Breda stopt voor de deur
• Royale parkeergelegenheid op eigen terrein
• Mooie natuur op loopafstand; ’t Zand
Objectcode:
GE14264
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 595.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
521
Aantal kamers:
4
Aantal slaapkamers:
3
Bouwjaar:
1991
Energielabel:
C

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.