listing_gallery

BESCHIKBAAR
Vraagprijs: € 890.000

Heuvelring 134 09

5038 CL Tilburg
  • 202 m2
  • 0 m2
  • 3 slaapkamers
Penthouse met royaal balkon in de Tilburgse binnenstad

Even de stad in. Koffiebonen halen bij Simon Lévelt in de Heuvelstraat. Daarna een ontbijtje met verse jus en een scone bij Lunchcafé Nieuwland in de verderop gelegen Nieuwlandstraat. ’s Avonds komen vrienden op visite. De auto parkeren zij op de privéparkeerplaats die het penthouse heeft. Samen lopen we naar de bruisende Piushaven voor een diner bij één van de vele restaurants. Het afsluitende drankje doen we thuis op het balkon.

Klinkt als muziek in de oren? Voor de nieuwe bewoners van het penthouse aan de Heuvelring 134-09 is dit een mogelijke beschrijving van een willekeurige dag in de week. Zij wonen in de levendige binnenstad van Tilburg met alles op loopafstand. Van terrasjes en winkels tot lunchadressen en restaurants op de Heuvel, in de Piushaven en het Dwaalgebied. Tegelijkertijd genietend van rust, privacy en veiligheid. Zonder tuinonderhoud en met twee privéparkeerplaatsen, plus voldoende parkeerruimte voor bezoek in de omliggende garages. Klaar voor een tekstuele en visuele rondleiding? Lees en kijk dan mee. Zelf parkeren we de auto in parkeergarage Heuvelpoort. We steken de straat over en bellen aan bij Julianastaete. Een klik. We openen de deur en staan in de hal. Wachtend tot we worden opgehaald. Meteen is duidelijk dat een vreemde hier niet zomaar binnenkomt. Dat geeft een veilig gevoel. In de hal begroeten bewoners elkaar hartelijk. We laten ons vertellen dat iedereen elkaar kent vanwege de Vve en de jaarlijkse vergadering met borrel. “In ieder geval een keer per jaar komen ze samen. Ze helpen elkaar ook. Bijvoorbeeld met het vuilnis buiten plaatsen wanneer iemand met vakantie is. Het is overigens een gemêleerde groep. Van tweeverdienende dertigers die ooit in de stad studeerden tot vijftigers die genieten van het wonen en werken in de binnenstad.”

Lichte woonkamer met toegang tot het royale balkon
Via de hal en de grote binnenplaats met privéparkeervakken lopen we richting het liftgebouw verderop. Op de vijfde verdieping stappen we uit met aan de rechterzijde de voordeur. Voor een extra gevoel van veiligheid is het penthouse voorzien van een alarmsysteem. Meteen bij binnenkomst valt de hoge kwaliteit van afwerking op. Van de lijsten aan het plafond en rondom de deuren, tot de hoge plinten. We openen de klassieke dubbele deuren met roedenverdeling en staan in de woonkamer. Ondanks de grootte geeft deze living een knus gevoel. Hier hangt sfeer en warmte. Dit is duidelijk geen standaard penthouse in een drukke stad. We laten de karakteristieke visgraat parketvloer en het hoge plafond op ons inwerken. De akoestiek in de ruimte is verrassend goed. Het daglicht dat via de ramen naar binnen komt, heeft een aanzuigende werking. Wat een licht. De volledige voorzijde van het appartement bestaat uit grote raampartijen. We openen de schuifpui en staan binnen no time op het grote balkon. Tijdens bijvoorbeeld de jaarwisseling zitten bewoners hier eerste rang. Aan het einde van de middag en ’s avonds is het hier optimaal genieten van de laatste zonnestralen. Wie liever in de schaduw zit, laat het zonnescherm zakken. De zon of fel daglicht buiten houden, gaat bovendien ook heel goed met de overal aanwezige screens. Is het echt heel warm, dan hebben bewoners de mogelijkheid airconditioning in te schakelen. Deze is aanwezig in de woonkamer en in de masterbedroom.

Gashaard als roomdivider en open keuken met bijkeuken
Terug binnen lopen we langs de gashaard richting de keuken. De haard is een aangename sfeermaker op donkere en koelere dagen en verdeelt de ruimte op een speelse manier. De keuken blijft open, maar is duidelijk van de living gescheiden. Hoewel het kookvertrek al heel wat jaren meegaat, oogt het niet zo. Het geheel is altijd tot in de puntjes verzorgd en dat is te zien. Geef de panelen een andere kleur, plaats nieuwe grepen en de looks zijn weer helemaal anno nu. Prettig aan koken hier, is dat degene die in de pannen roert direct contact heeft het degene die in de living is. Of plaats voor de gezelligheid twee barkrukken aan het keukeneiland. Ook een leuke plek om het ontbijt te nuttigen. Naast de keuken is een bijkeuken gecreëerd. Voor extra opberg- en werkbladruimte en het plaatsen van een koelkast en vriezer. De slaapkamers en de badkamers zijn als het ware verdeeld over twee vleugels. Eén vleugel is bereikbaar via een deur bij de keuken, de andere vleugel via de hal bij binnenkomst.

Twee vleugels met twee slaapkamers, een kantoor en twee badkamers
Bij de keuken lopen we richting de hal, die onder andere toegang geeft tot de masterbedroom. Aan de linkerzijde eerst de badkamer. Hier vinden we een bubbelbad, een stoomdouche en een groot wastafelmeubel. De badkamer oogt keurig netjes, is van alle gemakken voorzien, maar is ook eenvoudig te transformeren tot een nog luxere wellnessbeleving. Terug in de hal vinden we een aparte toiletruimte. Wat opvalt is dat deze deurpost, net als de andere deurposten, heel breed is. De toiletruimte is bovendien ruim van formaat. Het penthouse is namelijk zo ontworpen en gebouwd, dat bewoners hun leven lang in het penthouse kunnen blijven wonen. Dus ook wanneer zij afhankelijk zijn van een rolstoel of een rollator. Last but not least aan deze zijde van de woning: de masterbedroom met grote inloopkast. Een slaapkamer van formaat met veel daglicht, airconditioning en mooi uitzicht op de vijftig meter hoge BEKA-fabrieksschoorsteen. In 1904 gebouwd op het terrein van wollenstoffenfabriek Van den Bergh Krabbendam. Aan de andere zijde van het penthouse vinden we een tweede ruime slaapkamer. Een vertrek met hetzelfde mooie uitzicht op de BEKA-schoorsteen en de fijne hoeveelheid daglicht. De tweede badkamer heeft een douche en een wastafelmeubel. En hier in de gang is eveneens een aparte toiletruimte. Tot slot is aan deze zijde een kantoorruimte. Een prettig vertrek dat uiteraard ook te gebruiken is als hobbyruimte of extra slaapkamer voor logerende gasten.

Tot slot goed om te weten dat:
- Alle dagelijkse benodigdheden zich op loopafstand bevinden;
- Het openbaar vervoer goed vertegenwoordigd is;
- In slechts tien minuten de A58 te bereiken is;
- Er is mogelijkheid tot het kopen van een extra (tweede) parkeerplaats;
Objectcode:
GE14170
Type woning:
Appartement
Soort woning
-
Type woning
-
Beschikbaarheid:
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 890.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
667
Aantal kamers:
4
Aantal slaapkamers:
3
Bouwjaar:
2002
Energielabel:
A

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.