listing_gallery

VERKOCHT
Vraagprijs: € 3.000.000

Duinweg 2

1901 ML Castricum
  • 384 m2
  • 23242 m2
  • 6 slaapkamers
Een unieke plek: een oase van rust en privacy.

Deze romantische villa biedt privacy, ruimte en natuurschoon door haar afgezonderde, maar toch zo centrale ligging nabij de dorpskern van Castricum met daarbij behorende voorzieningen als scholen, sportfaciliteiten, winkels en horecagelegenheden. Ideaal als rustgevende uitvalsbasis, zonder in te leveren aan voorzieningen en gemak. Via het aangrenzende duingebied is het stille strand bereikbaar, maar voor wat meer reuring is ook het gezellige Castricum aan Zee vlakbij.

Weinig huizen vormen zo'n onverbrekelijke eenheid met hun directe omgeving als de Doornduyn. De glooiende rieten kap gaat naadloos over in het stekelige duingras en de vele tientallen volwassen bomen zijn volledig in harmonie met de bosschages van het aangrenzende duingebied.
Grondlegger van deze fantastische plek is wijlen Jaap Kraakman, die droomde van een woning die volledig zou zijn geïntegreerd in de lommerrijke tuin. De Tweede Wereldoorlog gooide echter roet in het eten, en de omvangrijke bouwplannen werden vervangen door een uitgeklede versie van het huis, dat nog slechts een derde van de oorspronkelijke versie omvatte. In dit nieuwe ontwerp werd wel een bomvrije schuilkelder opgenomen met een nooduitgang naar de tuin. In 1943 werd de villa gevorderd door de Duitsers, waarna er op het terrein twee nog steeds bestaande bunkers werd gebouwd die plaats boden aan 12 soldaten. In de tijd daarna werd de woning in ere hersteld en werd het terrein, dat ooit weiland was geweest, steeds meer omgevormd tot een prachtig natuurpark. Een plek waar zelfs door familie werd gekampeerd, waarbij er veelvuldig werd gezwommen in de grote vijver.

In 1993 brak er brand uit, waarbij de gehele bovenverdieping afbrandde. Hierna is de woning geheel in stijl heropgebouwd, waarbij de villa ontstond zoals deze in de oorspronkelijke plannen ooit was bedoeld; een brede villa die half verzonken in de heuvels ligt en volledig opgaat in zijn omgeving.

INDELING
Na het passeren van de poort rijd u via de 200 meter lange oprijlaan de woning tegemoet. De woning heeft 3 woonlagen. Achter de voordeur bevindt zich het tochtportaal, met toegang tot een royale werkkamer.
Blikvanger van deze verdieping is de prachtige ontvangstkamer met sfeervolle haard, grote raampartijen met uitzicht op de parkachtige tuin met zwemvijver en op twee plaatsen openslaande deuren naar de tuin en het terras.
Via dubbele deuren komt u in de centrale plek van de woning, een knusse woonkeuken met tevens uitzicht en toegang tot het terras en tuin. Naast de keuken bevindt zich de zitkamer, iets meer bescheiden van formaat dan de ontvangstkamer, maar qua sfeer en uitzicht doet deze zeker niet onder. Naast deze kamer is de trap te vinden naar de 'schuilkelder'. Ooit een plek waar de hoge officieren konden schuilen, nu een praktische ruimte voor uw voorraden.

Alle ruimtes op de begane grond zijn bereikbaar via de centrale hal, die ook toegang geeft tot de inpandige garage en naastgelegen bergruimte. Hier is via de dubbele, elektrische garagedeuren plek voor 2 auto's, verder is het voorzien van elektra, water en verwarming.

Op weg naar de eerste verdieping vindt u eerst een badkamer, voorzien van wastafel, toilet en douche en een praktische waskamer met aanrecht. De eerste verdieping is voorzien van prachtige doorlopende houten vloer en herbergt 5 slaapkamers, allen voorzien van vaste bergruimte. Eén van de slaapkamers geeft via openslaande deuren toegang tot het balkon met uitzicht over de zwemvijver, het ultieme decor voor uw eigen balkonscène. De slaapkamer aan de andere zijde van de woning is ook voorzien van openslaande deuren, en door het hoogteverschil in de tuin loopt u vanaf hier zo de tuin in, of wellicht kunnen we beter zeggen; het duin in.

De zolder biedt, naast een zee aan bergruimte, een fenomenaal uitzicht over de omgeving. Voor het beste uitzicht moet u niet claustrofobisch zijn aangelegd. Want iets wat van buiten een schoorsteen lijkt te zijn, is in werkelijkheid een uitkijktorentje, waar u kilometers ver uitkijkt over de duinen en de landerijen.

Hoogtepunt bij deze woning is uiteraard de tuin, al kunnen we beter spreken over het natuurgebied rondom de woning. Vlakbij de woning zijn het terras en de veranda een heerlijke plek om te ontspannen, waarbij de zwemvijver zorgt voor een natuurlijke ambiance. Door de hoogteverschillen in de tuin is merkbaar hoe deze grenst aan het duingebied. Via een recht van overpad loopt u van 'uw eigen duingebied' zo rechtstreeks het Noordhollands Duinreservaat in.

Aan de voorkant van het perceel bevindt zich de boomgaard, met diverse fruitbomen. Ook een moestuin ontbreekt niet op het perceel, inclusief omheining tegen hongerige hertjes die zich hier al eens aan de groenten tegoed hebben gedaan.

Foto's zeggen meer dan 1000 woorden. Al blijft dit een plek die u daadwerkelijk met eigen ogen moet aanschouwen. Laat u inspireren door een persoonlijke rondleiding in dit bijzondere pand met fantastische tuin.
Objectcode:
GE13645
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Landhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Verkocht
Vraagprijs
€ 3.000.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
1515
Aantal kamers:
10
Aantal slaapkamers:
6
Bouwjaar:
1939

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.