listing_gallery

VERHUURD
Huurprijs: € 2.000

Goorstraat 3

5131 RG Alphen
  • 239 m2
  • 2081 m2
  • 6 slaapkamers
Wie zoekt naar uniek en vrij wonen zou zeker even stil moeten staan bij deze woonboerderij gelegen aan de Goorstraat 3 te Alphen, plaatselijk bekend als Nieuwlandse Hoeve. De boerderij is gelegen op Landgoed De Hoevens, een van de oudste landgoederen van Nederland. Goorstraat 3 ligt binnen een cluster van andere historische boerderijen en bijgebouwen. Op het landgoed zijn diverse rijksmonumenten gelegen.

Indien u interesse heeft in deze woning dient u een motivatiebrief te sturen waarin u uitlegt waarom u de geschikte bewoner zou zijn voor deze woning en dit landgoed. Deze mail kunt u richten aan makelaardij@appels.nl t.a.v. Goorstraat 3 te Alphen.De boerderij ademt karakter en historie aan de buitenzijde en binnenzijde.
• Woonoppervlakte: 310 m2
• Inhoud: 1857 m3


Indeling van de woning

Begane grond
U betreedt de boerderij via de ruime entreehal. Direct aan de linkerzijde treft u het kantoor met een opkamer. Het trapje naar de opkamer biedt tevens toegang tot de onderliggende kelder met tongewelf. Vanuit de hal heeft u toegang tot het toilet, badkamer, bijkeuken en rechts de eetkamer, keuken met opkamer en kelder. De bijkeuken heeft aansluitingen voor wasapparatuur. Via het eetgedeelte komt u in de woonkamer met grote schouw en stookplaats. Mooi detail, de achterwand van de stookplaats is deels bezet met schildpadtegels, deels metselwerk in visgraadverband. De vloer van de stookplaats heeft rode plavuizen.

De woonkamer geeft toegang tot de slaapkamer en badkamer die ook vanuit de hal bereikbaar is.
De hal, bijkeuken, keuken en sanitaire ruimten zijn bedekt met tegels. De overige kamers hebben houten vloeren.
Op de begane grond bevindt zich nog een enorm achterhuis die voor vele doeleinden gebruikt kan worden en onder de schuur is een grote kelder met troggewelvenplafond.

1e Verdieping/zolder
In de entree leidt een houten trap u naar de zolder met oud-Hollandse spanten. De zolder is verdeeld in vier slaapkamers, een toiletruimte met twee wastafels en een studie. De zolder boven de schuur is vanuit deze verdieping bereikbaar maar heeft geen gebruiksfunctie.
De vloeren op de zolder zijn bedekt met laminaat en de toiletruimte met tegels.

Het naastgelegen karschop zit ook in de verhuur en kan gebruikt worden als carport.

Achter de boerderij ligt het oude bakhuisje dat nog als berging kan dienen.
Kers op de taart is een heerlijke tuin met veel groen in een natuurlijke omgeving. Werkelijk waar prachtig en nu te huur.
Objectcode:
GE14036
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Woonboerderij
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Verhuurd
Huurprijs
€ 2.000
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
1826
Aantal kamers:
9
Aantal slaapkamers:
6
Bouwjaar:
0
Energielabel:
F

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.