listing_gallery

VERKOCHT_ONDER_VOORBEHOUD
Vraagprijs: € 845.000

Tilburgseweg 189

5051 AE Goirle
  • 201 m2
  • 1127 m2
  • 5 slaapkamers
Karakteristiek familiehuis uit de jaren dertig

Welkom in dit familiehuis in het hart van Goirle. Een huis waar met vijf slaapkamers en een royale tuin altijd meer dan voldoende ruimte was voor elk gezinslid. Een plek waar de huidige bewoners 35 jaar met volle teugen hebben genoten. Van het samenspel tussen wonen in een rustige, groene omgeving en de gemakken van het dorpse leven. Met de stad binnen handbereik. In het huis is met liefde een warme sfeer gecreëerd waarbij karakteristieke details zijn gekoesterd. Kom maar binnen en ontdek.

Via de fietsstraat rijden we stapvoets langs een aantal huizen aan de statige Tilburgseweg. De laan is levendig en bestaat uit een mooie mix van voornamelijk jarendertigwoningen in alle soorten en maten. De auto parkeren kan langs de fietsstraat of in één van de twee privéparkeervakken die het familiehuis rijk is. Het huis zelf ligt ietwat verscholen achter de bosschages van de voortuin. Een exemplaar dat aanvoelt als een kleine binnentuin. Bij de voordeur krijgen we nauwelijks nog iets mee van de Tilburgseweg. Een gevoel van privacy en geborgenheid hebben we meteen te pakken.

Ruime woonkamer met overal zicht op het groen
De voordeur gaat open en we lopen de voorhal in. Vroeger ook wel ‘tochthal genoemd, omdat de ruimte voorkwam dat koude lucht zijn weg naar binnen vond. Hier maken we kennis met de eerste karakteristieke elementen van dit familiehuis uit de jaren dertig. Van de oorspronkelijke lambrisering tot de originele deur en pastelkleurig glas in lood. In de hal hangen we onze jas op en wandelen we door naar de woonkamer. ‘Ruim, licht en sfeervol’ zijn woorden die deze leefruimte het beste omschrijven. Ons oog valt op de mooie eikenhouten vloer en het is meteen de erker die lonkt. Niet alleen vanwege het binnenvallende daglicht, maar ook vanwege de kleurrijke glas-in-loodramen. Strijk hier maar eens neer in de bank en geniet van het uitzicht op het groen. Ja, er is zicht op de Tilburgseweg, maar bewoners genieten hier vooral van privacy. De grote, tot in de puntjes onderhouden en zichtbaar zorgvuldig aangelegde voortuin zorgt namelijk voor een fijne afstand tot de straat. Waar ooit de haard zat, is nu een marmeren sierschouw gemaakt met een potkachel. De haard is niet meer in gebruik, maar met een paar handelingen wel weer gebruiksklaar te maken.

Een sfeervolle leefkeuken waar iedereen samenkomt
En suite-deuren met prachtig glas in lood – gemaakt door de vrouw des huizes – scheiden de ruime living van de leefkeuken. Een sfeervolle en comfortabele ruimte die de huidige bewoners misschien wel het meest zullen missen. Hier is namelijk heel wat tijd doorgebracht. Als gezin, met andere familieleden, maar ook met vrienden en kennissen. Niet alleen voor ontbijt, lunch en avondeten, maar ook om de dag door te spreken, huiswerk te maken of gezellige avonden samen. Een ruimte met – door de aanwezigheid van een grote lichtkoepel – nooit te weinig daglicht. Kenmerkend voor de keuken is verder de eigentijdse donkere kleur en de praktische L-vormige opstelling. Met een tijdloos granieten keukenblad, dat in meer dan voldoende werkbladruimte voorziet. Qua inbouwapparatuur is het kookvertrek van alle gemakken voorzien en… er is veel bergruimte. Wie meer wenst of nodigt heeft, wijkt uit naar de kelder (ideaal voor het bewaren van wijnen of ander proviand) en/of de bijkeuken. Laatstgenoemde ruimte is voorzien van een kleinere keukenopstelling en fungeert bovendien als wasruimte.

Vijf ruime slaapkamers en een royale badkamer op de verdiepingen
Onderweg naar de eerste verdieping neemt met elke trede omhoog de hoeveelheid daglicht toe. Deze bundel licht schijnt door prachtige glas-in-looddeuren die we tegemoet treden. Hier maken we meteen kennis met de eerste slaapkamer van het huis. Een schitterende kamer die aanvoelt als een tuinkamer. Zoveel ramen. Zoveel licht. Met mooi zicht op de diepe achtertuin. Op de eerste verdieping vinden we nog twee even ruime kamers. Eén aan de tuinzijde (met wastafel en twee vaste kasten) en één aan de kant van de Tilburgseweg (met wastafel). De badkamer met marmeren tegeltjes en mozaïek oogt netjes en is van alle gemakken voorzien. Van een wastafel en een toilet tot een douche en een ligbad. De ruimte is zo ingedeeld dat vier personen hun ding kunnen doen zonder elkaar in de weg te staan.

Via een vaste trap op de overloop bereiken we de zolder. Deze bestaat uit een voorzolder (een voormalige) werk-/hobbyruimte en twee ruime slaapkamers. De voorzolder heeft een groot raam voor extra daglicht, biedt genoeg ruimte om extra spullen op te bergen en is tevens de opstelplaats voor de cv-ketel. De gecreëerde slaapkamers zijn ruim en hebben door het schuine dak en de aanwezigheid van een kleine dakkapel een speels karakter. Bovendien is in beide kamers de balkenstructuur zichtbaar. Het zijn kamers die multifunctioneel zijn en een legio mogelijkheden bieden. Van het realiseren van een logeerkamer en hobbyruimte tot een kantoor of atelier.

Diepe achtertuin: van onder architectuur aangelegd tot bostuin
Terug beneden maken we tot slot nog kennis met de diepe achtertuin. Toch wel dé verrassing van dit fijne familiehuis. Wie de achterdeur in de keuken opent, staat eerst onder de overkapping. Deze strekt zich uit over bijna de volledige breedte van het huis. Hieronder is het altijd genieten van de buitenlucht. Of het nu regent of de zon uitbundig schijnt op een warme zomerdag. In de garage, waaraan de overkapping grenst, zijn naast (tuin)gereedschap, ook eventuele fietsen of scooters onder te brengen. Terug naar de tuin. We laten ons vertellen dat deze, net als de voortuin, is ontworpen door een architect. En dat is te zien. Aan de zichtlijnen, het gebruik van diepte en contrast en het realiseren van meerdere terrassen. Deze zorgen er bovendien voor dat bewoners elk moment van de dag kunnen kiezen of zij willen genieten in de zon of schaduw. Hoe verder we door naar achter wandelen, des te meer de bewoonde wereld mijlenver weg lijkt. Het onder architectuur aangelegde deel gaat vloeiend over in een bostuin. Met hoge bomen voor privacy, koelte op zinderende zomerdagen en als ‘boomhutmateriaal’ voor kleine avonturiers. De tuin prikkelt de zintuigen. Het oogt en ruikt niet alleen naar bos, want luister maar: de vogels laten zich uitbundig horen.

Tot slot goed om te weten dat:
- Energielabel B
- De 15 zonnepanelen in ’22 zijn geplaatst
- Het huis op vijf minuten fietsen van het centrum van Goirle ligt;
- Dat alle voorzieningen, inclusief restaurants en cafés, dus binnen handbereik zijn;
- Dat gemeente Tilburg op maar 500 meter rijden ligt, het centrum is binnen tien minuten te bereiken;
- Het dorp is omgeven door natuurgebieden. Het bos is op vijf minuten lopen van het huis;
- Het huis gunstig ligt ten opzichte van de A58; de snelweg is snel bereikbaar.
Objectcode:
GE13573
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Twee onder een kapwoning
Beschikbaarheid:
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 845.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
820
Aantal kamers:
7
Aantal slaapkamers:
5
Bouwjaar:
1934
Energielabel:
B

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.