listing_gallery

BESCHIKBAAR
Vraagprijs: € 1.250.000

Paardenstraat 14

5081 CH Hilvarenbeek
  • 360 m2
  • 394 m2
  • 9 slaapkamers
Groots wonen midden in het centrum van Hilvarenbeek. Het kan. Want dit luxe, bijna honderd jaar tellende herenhuis is ideaal gelegen aan een charmante straat op loopafstand van het centrum, de Vrijthof, van Hilvarenbeek. Een drankje drinken of een vorkje prikken is dus zo gepiept. Voor je dagelijkse boodschappen schiet je Winkelcentrum De Hilverhof binnen, gelegen op een paar minuten loopafstand.
Een droomlocatie inderdaad. De woning zelf sluit daar perfect op aan. De ene ruimte is zo mogelijk nog mooier dan de andere. Er zijn maar liefst vijf slaapkamers op de eerste verdieping en nog eens vier (slaap)kamers op de tweede verdieping. En met drie badkamers hoef je nooit lang op je beurt te wachten. Daarnaast is dit grote familiehuis zeer geschikt om kantoor of praktijk aan huis te houden. Hiervoor is dan ook een eigen entree.
Een huis van dit formaat, in de breedste zin van het woord, komt pas echt bij je binnen als je er rondloopt. Maak een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging en we laten je ieder sfeervolle hoek zien.

Bijzonderheden van de woning:

- Vrijstaand herenhuis gelegen aan een van de mooiste straten van Hilvarenbeek
- Geschikt voor kantoor of praktijkruimte aan huis, voorzien van eigen entree
- Prachtige hal met glas-in-lood deuren
- (Wijn)kelder
- Lichte en ruimtelijke woonkamer met dubbele openslaande tuindeuren, houtkachel en erker
- Woonkamer aan voorzijde voorzien van geluidwerend glas
- Woonkeuken
- Bijkeuken
- 5 ruime slaapkamers op de eerste verdieping
- Fraaie badkamer eerste verdieping met vrijstaand ligbad
- 4 (slaap)kamers tweede verdieping (in 2023 gerealiseerd/verbouwd)
- 2 badkamers tweede verdieping
- Garage (aan de voorzijde via openslaande deuren bereikbaar)
- Riante achtertuin met zwembad en sfeervolle overkapping (in 2022 aangelegd)
- Volledig voorzien van dubbele beglazing
- Volledig voorzien van houten kozijnen
- CV-combiketel: Nefit Topline
- Spouwmuur isolatie
- Zonnepanelen (15 x)
- Isolatie van leidingwerk
- Warmtepomp voor zwembad & zwembad is voorzien van solardek
- De badkamers op de tweede verdieping worden van warm water voorzien m.b.v. een elektrische boiler

Gelegen op gepaste afstand aan een bedrijvige straat staat dit indrukwekkende herenhuis (voormalige dokterswoning) van bijna honderd jaar oud. Bij binnenkomst sta je in de vestibule. Glas-in-looddeuren scheiden de vestibule van de hal. De lange hal biedt toegang tot de multifunctionele ruimte (links) en de woonkamer (rechts). De multifunctionele ruimte is voorzien van inbouwkasten en een eigen entree. Ideaal voor een kantoor of praktijk aan huis dus. Verder bereik je via de hal ook de kelder (met genoeg plek voor het aanleggen van een mooie wijnvoorraad), keuken en toiletruimte. In het oog springt de trapopgang voorzien van rode loper.

De woonkamer is verdeeld in drie sfeervolle ruimtes. Aan de achterzijde vind je (voor nu) een zitgedeelte. Dit zitgedeelte kan een leuke plek voor de tieners zijn of omgetoverd worden tot speelkamer. De openslaande tuindeuren zijn een extra plus in de warme maanden. Het hart van de woonkamer is het eetgedeelte. Zoals je ziet, is er plaats genoeg voor een lange eettafel. Familie en vrienden schuiven hier probleemloos aan. Aan de voorzijde, met erker, is het zitgedeelte. Zet de houtkachel aan en geniet van deze warme touch. Goed om te weten: je zit hier in volledige rust, want deze zijde is voorzien van geluidwerend glas.

De keuken, met zijn hoge plafond, is ruim en sfeervol. Ook hier staat een eettafel waar je samen het ontbijt eet of even bekletst met een kopje koffie of thee. De keuken bestaat uit een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, oven, verzonken spoelbak, vaatwasser, koelkast, vriezer en heleboel opbergruimte in de vorm van kastjes en lades. Ook zijn er 2 inbouwkasten waar je voorraad in opbergt. Via de keuken bereik je, gelegen naast de kelder, de bijkeuken. Hier vind je een keukenblok en, netjes weggewerkt in een kast, de aansluiting van de wasapparatuur. Ook hier is een extra inbouwkast én een berging waar de cv-ketel hangt.

Aan de overloop van de eerste verdieping grenzen maar liefst 5 ruime slaapkamers en een badkamer. Let in het speciaal op de glas-in-loodramen. 4 van de 5 slaapkamers beschikken over een inbouwkast. De achterste slaapkamer kijkt uit over de achtertuin. De badkamer is opgedeeld in een dubbele wastafel met meubel, toilet, vrijstaand ligbad en een inloopdouche.

Op de tweede verdieping wacht je (nóg) een aangename verrassing. Deze gehele verdieping is nog geen jaar geleden compleet verbouwd. Van origine was dit één grote ruimte. Nu vind je er 4 (slaap)kamers en 2 badkamers. De ouderslaapkamer is voorzien van 2 Velux-dakramen en bergruimte. Op diverse andere slaapkamers vind je eveneens bergruimte in de vorm van knieschotten. Badkamer 1 is opgedeeld in een wastafel met spiegel en spiegelverlichting, toilet en douchecabine. Badkamer 2, behorende bij de ouderslaapkamer, bestaat uit een dubbele wastafel met meubel, spiegel met spiegelverlichting en een dubbele inloopdouche. Vanuit het raam kijk je uit op de kerktoren. De gehele verdieping is voorzien van een fraaie gietvloer.

De tuin is een plaatje. En ook recent onder handen genomen. Wat je ziet, is een groene tuin voorzien van plantenborders, beukenhagen en leilinden. Verder is de tuin voorzien van sierbestrating (gebakken klinkers) en verlichting. Achter in de tuin geniet je van nog meer ontspanning. Tussen de vlonderdelen ligt een uitnodigend zwembad (met solardek). Bijkomen van de baantjes die je hebt getrokken of ontspannen eten en drinken met het gezin, familie en vrienden gebeurt onder de overkapping. Zie jij jezelf hier al zitten aankomende zomer? Iets om naar uit te kijken! Wat ook leuk wegkijkt, is het uitzicht op de kerktoren. Dat belooft een fijne zomer te worden.

Ligging van de woning

Deze woning is ideaal gelegen aan een charmante straat op loopafstand van het centrum van Hilvarenbeek. Te voet ben je in een paar passen op de Vrijthof, bekend om zijn terrassen en restaurants. Winkelcentrum De Hilverhof is binnen een paar minuten lopen bereikbaar. Daarnaast is de woning zeer eenvoudig te bereiken met de auto en ben je in slechts in enkele minuten op de uitvalswegen richting Tilburg, Breda, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.
Objectcode:
GE14203
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.250.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
1527
Aantal kamers:
11
Aantal slaapkamers:
9
Bouwjaar:
1925
Energielabel:
B

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.