Mijn favorieten

Nationale Monumenten Organisatie

Appels Makelaardij is vanaf begin 2019 NMo makelaar geworden. Op deze manier kunnen wij ons naast onze specifieke- zeer goed bezochte website van appels.nl nog beter onderscheiden. En daar zijn wij bijzonder trots op!
 
Het uitgangspunt van de NMO is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. De NMO doet dit door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld te verenigen en op grote schaal monumenten te verwerven. Hierbij beperkt de NMO zich als enige monumentenorganisatie in Nederland niet tot thema of een geografische regio. Zo biedt NMO een onderkomen aan monumenten die buiten het bereik van bestaande organisaties voor monumentenbehoud vallen. Op deze manier voorziet de NMO in een sterkte behoefte in de van oorsprong versnipperde Nederlandse monumentenwereld. De schaalgrootte van de NMO maakt professioneel vermogensbeheer mogelijk zoals ook wordt toegepast bij gevestigde organisaties zoals de National Trust en English Heritage in Engeland. De NMO is geassocieerd lid van de International Trusts Organisation (INTO). De NMO beheert momenteel 29 monumenten.

Op 6 december is het Nationaal Monumentenportaal gelanceerd! Op deze plaats kan iedereen terecht voor het vinden van monumenten die te koop of te huur zijn, overnachtingslocaties, evenementenlocaties en activiteiten in monumenten.

De te koop staande monumenten van Appels Makelaardij zijn hier te vinden: www.nationaalmonumentenportaal.nl/vraag-en-aanbod/