listing_gallery

VERKOCHT
Vraagprijs: € 1.200.000

Kerkstraat 20

5051 LB Goirle
  • 294 m2
  • 727 m2
  • 5 slaapkamers
Dit karakteristieke 19e -eeuwse pand heeft vele authentieke kenmerken uit die tijd; de statige voorgevel met de omlijstingen van de ramen met kuiven en de poortjes aan weerszijden van de woning. Boven de voordeur zit een glas in lood raam met een afbeelding van duiven. De hoge plafonds en - deuren, sierlijsten, ornamenten, trapspijlen, open haard, houten vloer, de ruime kamers en het mooie glas-in-lood raam in het trappenhuis. Dit voormalige doktershuis (tot aan 1925) is dan ook met recht een plaatje te noemen. In 1986 is het bestempeld tot een gemeentelijk monument.

Deze woning is gelegen in het gezellige centrum van Goirle met vele voorzieningen binnen handbereik. De straat kenmerkt zich door veelal karakteristieke woningen. Diverse scholen, sportfaciliteiten, zwembad, eetgelegenheden, Beekse Bergen, parken en natuurgebied heeft u binnen korte tijd bereikt. Winkelcentrum De Hovel biedt een ruime diversiteit aan winkels en supermarkten. Het openbaar vervoer is goed geregeld en de uitvalswegen de A58 en N630 zijn tevens snel bereikbaar.

• Perceeloppervlakte: 727 m²
• Woonoppervlakte: 293 m²
• Inhoud: 1218 m³
• Bouwjaar: 1881 (1880 was het voormalige huis, dit is daarna gebouwd – bron:
https://www.steengoedgoirle.nl/woonhuis-kerkstraat-20-goirle/)

Indeling van de woning

Begane grond
U stapt binnen in de ruime hal, met natuurstenen vloer, waar de authentieke kenmerken direct zichtbaar worden. De meterkast, werkkamer, garderobe, toiletruimte, trapopgang, woonkamer, keuken en tuin worden toegankelijk gemaakt. De riante woonkamer en suite is heerlijk licht en voorzien van een houten vloer, vele grote en hoge raampartijen en openslaande deuren naar de tuin. De authentieke details komen hier mooi samen; dat hoge plafond, de sfeervolle haard, mooie sierlijsten, - ornamenten en prachtige houtbewerking plaatsen u terug in 1881.

De klassieke keuken is voorzien van modern gemak en passend bij de stijl van het huis; dubbele spoelbak met designkraan, 90 cm breed gaskookplaat, afzuigkap, oven, koel-/vriescombinatie en vaatwasser. Door de dubbele raampartij heeft u een prettige lichtinval. Aangrenzend treft u de fraaie tuinkamer, met balkenplafond, grote raampartij en houtkachel. Via deze kamer bereikt u een portaal met toegang tot de tuin en het atelier. Het lichte atelier is eveneens ruim en goed verlicht door de openslaande tuindeuren. Een vaste trap brengt u naar de vide, alwaar u een ruime slaapkamer/leuke speelkamer aantreft. Via de tuinkamer bereikt u tevens de zolder van de tuinkamer, deze grenst aan de vide.


1e verdieping
Via de overloop bereikt u de badkamer, toiletruimte en vier slaapkamers, waarvan één met een badkamer en suite. Deze slaapkamer is ruim, licht, voorzien van een houten vloer en bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De badkamer en suite is volledig betegeld en voorzien van een ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel met natuurstenen spoelbak en geïntegreerde kranen, inbouwspots, designradiator en raam. De drie overige slaapkamers zijn eveneens ruim en hebben een fijne lichtinval door de raampartijen. Twee van deze kamers zijn voorzien van een houten vloer en de derde van een laminaatvloer. De tweede badkamer is volledig betegeld en uitgerust met een inloopdouche, wastafelmeubel met natuurstenen spoelbak, geïntegreerde kranen, inbouwspots en designradiator.

2e verdieping
Een vaste trap brengt u naar de voorzolder, alwaar u toegang krijgt tot een kast met cv-ketel opstelling, een zesde ruime slaapkamer en een ruime wasruimte, met raam. De slaapkamer is licht en voorzien van een houten vloer, raampartij en radiator.

Tuin
De zeer royale fraai aangelegde achtertuin is gelegen op het noordwesten. De tuin is voorzien van een groot terras, weids gazon met speelveld en diverse beplanting. Deze tuin is uitermate geschikt voor diverse zitjes en feesten met familie en vrienden. De garage is vanuit de achterliggende straat en tevens via de tuin bereikbaar.

De bijzonderheden van deze woning:
• Te veel om op te noemen
• Karakteristiek 19e -eeuws pand
• Zeeën van ruimte
• Vele authentieke details
• Dertien kamers
• Zes riante slaapkamers, waarvan één met badkamer en suite
• Twee badkamers in totaal
• Royale achtertuin, gelegen op het noordwesten
• Ruime garage
Objectcode:
GE13730
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.200.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
1218
Aantal kamers:
11
Aantal slaapkamers:
5
Bouwjaar:
1881

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.