listing_gallery

BESCHIKBAAR
Vraagprijs: € 1.000.000

Corellisingel 6

5056 AR Berkel-Enschot
  • 221 m2
  • 861 m2
  • 4 slaapkamers
BIEDEN VANAF € 1000.000,- K.K.

5 kernkwaliteiten van deze gasloze vrijstaande villa met garage en tuin rondom

1. Gasloos!
Energiezuinig dankzij de warmtepomp voor vloerverwarming én vloerkoeling als ook zonnecollectoren voor zonneboiler ten behoeve van warm watervoorziening.

2. Energielabel A
Met vooruitziende blik gebouwd in 2010, voorzien van optimale dak-, vloer- en muurisolatie met maximale Rc-waarden (Resistance Construction Values = thermische weerstand).

3. Verrassend
Enigszins bescheiden aan de voorzijde, verrassend ruim en licht aan de binnenzijde en achterzijde.

4. Ruimte voor het hele gezin
Met leefkeuken, werk- of speelkamer op de begane grond, vier slaapkamers en tuin rondom.

5. Centrale ligging
Met alle voorzieningen binnen handbereik en op een kwartiertje fietsen van hartje Tilburg.


Introductie

De huidige eigenaren hebben dit vrijstaande huis samen met een bouwkundig tekenaar ontworpen en zelf laten bouwen in 2010. Daarbij waren zijn hun tijd ver vooruit en is er veel aandacht besteed aan de energiezuinigheid van de woning.

Zo is de woning muurvast gefundeerd op palen. Verder is doelbewust gekozen voor de beste materialen tijdens de bouw, zoals natuurstenen elementen, handvorm bakstenen, Geberit toiletten en Villeroy & Boch wand- en vloertegels. Bovendien is er goed op details gelet; de raampartijen bijvoorbeeld zijn afgewerkt met dwarsgemetselde lateien.


Bouwkenmerken

Energielabel: A
Bouwjaar: 2010
Woonoppervlakte villa: circa 221 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekt terras): circa 16 m²
Oppervlakte externe bergruimte (vrijstaande garage): circa 29 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 266 m²
Inhoud villa exclusief garage (conform meetcertificaat): circa 850 m³

Begane grond

Over de gehele begane grond is de tegelvloer dorpelloos doorgelegd en uitgerust met vloerverwarming én -koeling.

In de ruime ontvangsthal is direct rechts de dichte hardhouten (meranti) trap naar de etage en links het moderne, ruime gastentoilet met vrijhangend closet. Links om de hoek is de meterkast. De wand tegenover de voordeur is uitgerust met twee flinke garderobe-muurkasten. Links ervan is de deur naar de eet- en woonkamer, rechts naar de leefkeuken.

De eet- en woonkamer heeft een Z-vorm waardoor beide functies apart zijn in open verbinding. De eetkamer heeft vele raampartijen voorzien van elektrische rolluiken en dubbele openslaande deuren naar het terras en zijtuin. De woonkamer heeft eveneens zulke deuren naar het overdekte en inpandige terras op het zuidwesten. In de hoek van de zitkamer is doordacht een open houthaard geplaatst in rechte lijn naar de tegenover gelegen hoek van de eetkamer.

Daar is ook de toegang tot de ruime werk-/speelkamer die uitkijkt op de achtertuin, de garage en de oprit. Deze multifunctionele kamer kan worden benut als thuiskantoor, huiswerk- en gamekamer of extra slaapkamer op de begane grond.

Vanuit de ontvangsthal is rechts de riante en lichte leefkeuken. Deze kijkt met grote raampartijen (met elektrische rolluiken) boven het lange aanrecht uit op de oprit als ook richting de voortuin. Om de hoek is onder de trap naar de eerste verdieping een grote voorraadkast gemaakt. Het lange keukenblok heeft veel bergruimte in de kasten en veel werkruimte op het aanrechtblad. De diverse Miele-apparatuur is ingebouwd: vaatwasser, oven, koelkast, vriezer, inductieplaat met vier zones en rvs-afzuiging.

De deur in de achterwand voert naar de ruime bij- en waskeuken. Deze heeft een eigen achterdeur naar de oprit, aansluitingen was- en droogapparatuur en een uitstortgootsteen. Links zijn de Stiebel Eltron warmtepomp met geluidsisolerende voorzetwand geïnstalleerd, bij het systeem voor de vloerverwarming en -koeling.


Eerste verdieping

De dichte hardhouten trap komt uit op de ruime overloop. Direct links is het luik te zien van de vlizotrap naar de bergzolder op de tweede verdieping

Rechtdoor op de overloop is links een diepe bergkast waarin de zonneboiler is geïnstalleerd. Links is een riante slaapkamer 1 met volop bergruimte in de schuinte van de kap. Aan de achterzijde is de ouderslaapkamer 2 met uitzicht op de achtertuin en links een inbouw-garderobekastenwand.

Rechts van de overloop zijn de ruime slaapkamers 3 en 4, beide met ramen aan de zijgevel, bergruimte onder de dakschuinte en vergelijkbaar in grootte.

Aan de voorzijde is de badkamer gesitueerd voorzien van dakkapel en uitgevoerd met tweepersoons hoek-ligbad, extra breed wastafelmeubel met spiegel en inloop-douche met vlakke vloergoot. Tegenover de badkamer is het aparte 2e, moderne toilet met vrijhangend closet en fontein gelegen.

Tweede verdieping

De grote bergzolder in de gehele nok van de vrijstaande woning is T-vormig en bereikbaar via de vlizotrap vanaf de overloop. Er is volop bergruimte op de beloopbare houten vloer.


Garage met oprit

Onzichtbaar zijn onder de oprit drie bronnen geslagen op tientallen meters diepte. Deze leveren de aardwarmte- en koelte voor de warmtepomp, voor verwarming en koeling van het huis via het vloersysteem.

De oprit is afgesloten met een laag, dubbel stalen hek, gevat in twee gemetselde zuilen met verlichting met een elektrisch laadpunt. Op de lange oprit is plaats voor zeker drie auto’s op eigen terrein. Via het bordes en de achterdeur in de bijkeuken is de woning toegankelijk.

Achteraan de oprit is de grote, vrijstaande garage met kastenwand, lichtkoepel, dubbele, openslaande houten deuren en ervoor de afwateringsgoot voor hemelwaterafvoer. Nog meer daglicht komt via de achterdeur met raam naar de achtertuin.

In de garage is de opstelplaats van de grondwaterpomp ten behoeve van de tuinberegening. Er is volop en makkelijk ruimte voor een auto, fietsen en (tuin)gereedschap. Op het platte dak kunnen extra zonnepanelen worden geïnstalleerd, met oriëntatie op het zuiden.

Tuin rondom

De grote voortuin met hagen, gazon en boom houdt de doorgaande weg op afstand. De tuin loopt links door als zijtuin naar het overdekte, inpandige terras en de achtertuin.

Dankzij de hoge hagen en bomen is hier volop privacy.
Het ruime, overdekte terras ligt op het zuidwesten en is voorzien van verlichting.

De gehele woning wordt omgeven door looppad; handig bij verhuizing en ook voor onderhoud en ramenlappen. Zowel bij de voordeur als bij de achterdeur in de zijgevel zijn water- en elektrapunten. Ook zijn er op iedere hoek van de woning elektrapunten aangebracht.


Locatie en uitzicht

Deze vrijstaande woning ligt aan de rand van Berkel-Enschot, op gemakkelijke afstand van snelweg A65 en Tilburg. Aan de voorzijde is het uitzicht groen, op de plantsoenen met hoge bomen langs de A65-afrit. Achter en opzij zorgen volwassen bomen en hoge hagen rond het gazon voor behoorlijke privacy en groen uitzicht.


// Berkel-Enschot en omgeving

Tot 1996 als zijnde een zelfstandige gemeente, is Berkel-Enschot nu onderdeel van gemeente Tilburg. Dankzij de praktisch aaneengeschakelde ligging heeft Berkel-Enschot tal van voorzieningen in onderwijs, cultuur en horeca binnen handbereik.

De Brabantse plaats met diverse fraaie kerken is wijd en zijd bekend door de fraaie Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Deze trappistenabdij uit 1881 brouwt het enige Nederlandse trappistenbier: la Trappe, tegenwoordig lid van de eveneens Brabantse Bavaria-familie Royal Swinkels Family Brewers.

Momenteel wordt de abdij en brouwerij verduurzaamd, met onder meer een biologische waterzuiveringsinstallatie, cradle-to-cradle denim habijten van G-Star RAW en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Abdij en brouwerij staan midden in de samenleving, met excursies, proeflokaal en kloosterwinkel.
Objectcode:
GE13927
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.000.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
850
Aantal kamers:
7
Aantal slaapkamers:
4
Bouwjaar:
2010
Energielabel:
A

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.